TEST: Samsung BDP-1500

I tradisjonell Samsung-stil dynkes det i pianolakk for å matche flat-TVen din.

TEST: Samsung BDP-1500
Publisert

Blu-ray er det nye høyoppløste videoformatet som gir nytt liv til flat-TVen din, og vi kommer til å teste de nye spillerne kontinuerlig framover. Dagens testeksemplar er BDP-1500 fra Samsung, en spiller som nå har rast i pris og som i dag kan kjøpes helt nede i 2.300 kroner om du surfer litt rundt.

Vi sammenlignet BDP-1500 med de to Panasonic-modellene BD30 og BD50, og når det gjelder kvaliteten på Blu-ray filmer er konklusjonen klar:

Bildet på våre tre test-TVer var like bra på de tre spillerne. Du får altså bra dybde i bildet, et godt sortnivå og et glitrende detaljnivå. Her får du altså fullt utbytte av flat-TVen du hittil ikke har fått utnyttet kapasiteten på.

Men siden de fleste av oss fortsatt har flere DVD enn Blu-ray-filmer, så er det også interessant å vite hvordan disse spillerne viser vanlige DVD-filmer. Blu-ray spillerne vil nemlig skalere bildet opp til den oppløsningen som best matcher flatTVen din – og dermed vil bildekvaliteten avhenge av kvaliteten på spillerens skaleringsprosessor.

Også her gjør Samsungen en grei jobb, men etter vår oppfatning ligger de to Panasonicene et hakk over og gir deg litt mer trykk i fargene enn det Samsungen klarer å presse ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer