Til å stole på?

Noen sier det, og de sier det med overbevisning.

Til å stole på?
Publisert

Sitting kan være skadelig for deg, sier en professor i forbindelse med markedsføringen av dette produktet. Javel? Senest i går gjorde jeg tabben å stå oppreist i mer enn fem minutter, og det endte med skrubbsår, hyling og en muggen katt som kjapt var på telefonen for å tilkalle forsterkninger.

Da har du kanskje gjettet hva det er?

Holdningskampanje.

ErgoChair er altså en stol, og den skal på kort tid kunne gjøre ryggen din like rak som en slottsgardist med overdreven pliktfølelse.

Det eggformede, luftfylte sitteunderlaget følger et gammelt ergonomisk prinsipp, som forteller oss at hvis du fjerner ryggstøtta tvinger du samtidig den som sitter til å stramme opp ryggen nettopp fordi støtten er borte. Litt som å lære å sykle uten støttehjul, med andre ord.

En slik øvelse gjør at ryggen ikke presser sammen skivene i ryggen slik det ofte skjer når slitne kontorister siger lenger og lenger ned i stolen, og at ryggen dermed styrkes fordi du faktisk bruker den mens du sitter.

Nøytral.

ErgoChair er designet av en gruppe leger, helsearbeidere og ingeniører fra Sveits, hvilket synes veldig passende i denne sammenheng: Det trengs et nøytralt land for å lage en stol som gjør at ryggen din ikke svaier ene eller andre veien.

Skulle du bestemme deg for å bruke 270 dollar (rundt 1900 kroner) på stolen, får du også med et par bonuser. For det første er den enkel å tømme for luft slik at du kan ta den med deg på ferie (ingenting sier sydenferie som en ergonomisk stol), og for det andre kan det store egget løsrives fra ramma og brukes til tøye- og strekkøvelser.

Men vil du egentlig ha en stol du ikke kan synke ned i en fredag kveld mens ostepopen ligger strødd utover buksa og skjorta, og du ikke vet forskjell på opp og ned fordi tv-underholdninga er så bedøvende dårlig? Nei.

Taperstol!

Kilde: BornRich

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer