Til å stole på?

Noen sier det, og de sier det med overbevisning.

Til å stole på?
Publisert

Sitting kan være skadelig for deg, sier en professor i forbindelse med markedsføringen av dette produktet. Javel? Senest i går gjorde jeg tabben å stå oppreist i mer enn fem minutter, og det endte med skrubbsår, hyling og en muggen katt som kjapt var på telefonen for å tilkalle forsterkninger.

Da har du kanskje gjettet hva det er?

Holdningskampanje.

ErgoChair er altså en stol, og den skal på kort tid kunne gjøre ryggen din like rak som en slottsgardist med overdreven pliktfølelse.

Det eggformede, luftfylte sitteunderlaget følger et gammelt ergonomisk prinsipp, som forteller oss at hvis du fjerner ryggstøtta tvinger du samtidig den som sitter til å stramme opp ryggen nettopp fordi støtten er borte. Litt som å lære å sykle uten støttehjul, med andre ord.

En slik øvelse gjør at ryggen ikke presser sammen skivene i ryggen slik det ofte skjer når slitne kontorister siger lenger og lenger ned i stolen, og at ryggen dermed styrkes fordi du faktisk bruker den mens du sitter.

Nøytral.

ErgoChair er designet av en gruppe leger, helsearbeidere og ingeniører fra Sveits, hvilket synes veldig passende i denne sammenheng: Det trengs et nøytralt land for å lage en stol som gjør at ryggen din ikke svaier ene eller andre veien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.