Toshibas første Blu-ray spiller

Spilleren de egentlig ikke ville lage.

Toshibas første Blu-ray spiller
Publisert

IFA 2009: Toshiba har ikke gjort det lett for seg selv de siste årene. I kampen mellom hva som skulle bli framtidens høyoppløste videoformat til stuebruk sto de på mange måter i spissen for HD DVD, som til slutt tapte kampen mot Blu-ray formatet. Ikke bare tapte Toshiba her usannsynlig mye penger, kanskje like ille var den tapte prestisjen. For det er ingen tvil om at dette nederlaget rystet giganten langt inn i de mørkeste styrerom.

Men det stoppet ikke der heller. I fjor lanserte de like godt en relativt rimelig DVD-spiller, som skulle ha såpass bra bilde at det "egentlig ikke var behov for Blu-ray"... Navnet var Toshiba XD-E500 og du kan lese testen vår her.

Ok, da: Her er den.

Nå som Blu-ray formatet har begynt å ta av har imidlertid pipen fått en annen lyd, og på årets IFA-messe så vi spilleren for første gang.

Navnet på spilleren er Blu-ray BDX2000KE, og den kommer i butikken i løpet av januar 2010. Litt for sent for julesalget altså, men for de som allerede har en Toshiba TV kan det jo være verdt ventetiden. Pris er ennå ikke klar, men det vil overraske oss stort om den vil bli dyrere enn 3.000 kroner, prisene på konkurrentenes spillere er jo allerede på vei ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.