- Trenger jeg egentlig Blu-ray?

Mitt svar er ja. Begrunnelsen får du her.

Foto: Sharp
Foto: Sharp Vis mer
Publisert

Både i Europa og i Norge er trenden klar: Stadig flere velger en Blu-ray film når de står i butikken. I oktober ble også en annen milepæl nådd. Da gikk nemlig salget av Blu-ray spillere for første gang forbi salget av DVD-spillere her til lands, så dette blir garantert en julegave under mange juletrær i år.

Men lurer du fortsatt på hva som er poenget med Blu-ray? Her skal vi prøve å gi deg svaret, samtidig som vi også vil avlive noen myter og misforståelser underveis.

Langt bedre bildekvalitet

Ja, så enkelt er det faktisk. En DVD-film har en oppløsning på 720X576 piksler, mens en Blu-ray film har 1920X1080-oppløsning (=1080p). Det er faktisk fem ganger så mye, og betyr at du vil få langt mer detaljer og dybde i bildet.

Husk også at alle TV-er på det norske markedet i dag er HD-klare eller har 1080p-oppløsning, men at det fortsatt er et svært dårlig tilbud av TV-innhold i HD-oppløsning.

Uten en Blu-ray spiller vil du altså aldri kunne utnytte TV-ens sanne potensiale.

NB: Størst effekt vil du imidlertid få på TV-er fra 37-tommer og oppover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer