Vårslipp på Blu-ray

Den gode nyheten: Panasonic slipper seks nye Blu-ray produkter. Den dårlige: Ingen under 3.000 kroner.

Vårslipp på Blu-ray
Publisert

Blu-ray revolusjonen fikk en ytterst treg start, noe bransjen i all hovedsak kan takke seg selv for: Det var alt for få spillere og filmer på markedet, og det som fantes var i tillegg alt for dyrt for de fleste av oss.

I praksis var det også kun Playstation 3 som hadde alle mulighetene Blu-ray formatet skal gi. Heldigvis begynte dette å løsne i fjor høst, da både Samsung, Sony, Panasonic endelig lanserte spillere som hadde (eller kunne oppgraderes til) profil 2.0 og taklet BD-live.

Men nå er tydeligvis storslippene i gang; Panasonic annonserte i dag at hele seks nye Blu-ray produkter er på vei til Norge - dessverre er ikke prisene helt hva vi hadde håpet på.

To nye stuespillere

DMP-BD80 og BD60 skal ha enda mer avansert lyd- og bildebehandlingsteknologi enn BD35 og 55, og Panasonic skryter også av sin egenutviklede teknologi for videosignal kalt PHL Reference Chroma Processor Plus, som behandler hver eneste piksel på Blu-ray disken både vertikalt og horisontalt.

Begge spillerne skalerer som ventet opp til 1080p og takler alle de nye lydformatene som kom med Blu-ray, merk deg imidlertid at det bare er BD80 som har utsignal for analog 7.1-lyd. Som vanlig på Panasonic er også kortleser på plass, og Viera Cast-funksjonen gir tilgang YouTube og Picasa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer