Verdens første plasma på 32"

Men spørsmålet er om den ikke kommer alt for sent?

Verdens første plasma på 32"
Publisert

Som en av de første produsentene i verden tilbyr LG nå en plasma-TV i 32-tommers størrelse, og selskapet bryter dermed en milepæl: Ingen av de andre store produsentene klarer nemlig å tilby dette på størrelser under 37-tommer. (Takk til leseren som minte oss om Keymat, de glemte vi glatt :-) )

Vi må likevel si at vi lurer på hvorfor. For selv om 32-tommerne er en svært populær størrelse i Norge, så finnes det vel knapt en eneste TV-produsent utenom Pioneer som ikke allerede leverer LCD-modeller i denne størrelsen.

Selv om det sikkert er en fjær i hatten for LG å være først ute, så kommer etter vår oppfatning denne modellen alt for seint på markedet:

 • Bildekvalitet. Joda, det finnes selvsagt de som fortsatt sverger til plasma- kontra LCD-teknologien, kanskje spesielt til film og når det gjelder ansiktsfarger, men etterhvert som LCD-TVene har blitt bedre og bedre har også den diskusjonen begynt å blekne. For ekte filmfans vil uansett 32-tommer være for lite...

 • Pris. I følge LG vil 32-tommeren koste 9.000 kroner. Ingen ublu pris for et år siden, men når dagens gode plasma-modeller i 42-tommers klassen ligger på samme pris, og du får noen av markedets beste 40-tommere med full HD-oppløsning til 12.000 tror jeg dessverre at prisen blir for stiv.

  Men igjen: Det er selvsagt mulig at vi tar feil, og intet hadde vært bedre enn om LG sender oss en testmodell så vi fikk vurdert kvaliteten i praksis.

  Inntil det skjer kan du lese våre vanlige TV-tester her!

  Kilde: Pressemelding.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer