VT20 er Panasonics første 3D-TV

Panasonic ser ut til å slå Samsung og LG på målstreken.

Panasonic VT20 - den første 3DTV-en hittil. Foto: Pressebilde
Panasonic VT20 - den første 3DTV-en hittil. Foto: Pressebilde Vis mer
Publisert

2010 kommer til å bli året der alle de store TV-produsentene lanserer TV-er og Blu-ray spillere med 3D-mulighet, og da er det selvsagt viktig å være først. Ut fra tidligere pressemeldinger trodde vi at LG og Samsung skulle være raskest ute, men nå ser det altså ut til at Panasonic kommer et hestehode foran i mål, og med tanke på at Panasonic har vært blant de ivrigste til å vise fram prototyper av sine TV-modeller med 3D-teknologi er det kanskje like greit.

VT20-serien

VT20-serien tilhører plasmasortimentet, og ubeskjedent nok påstår Panasonic at plasmateknologien er den som egner seg best for 3D-formatet, og som i tillegg er mest skånsom for øynene.

Akkurat den påstanden kan du regne med at de andre TV-produsentene ikke vil være enige i, men vi kommer tilbake til dette når vi får teste herligheten.

VT20-serien er forøvrig for deg med stor stue, den kommer kun i 50 og 65-tommer. Per dags dato er prisen er ukjent, men størrelsen og teknologien tatt i betraktning, blir dette neppe noen budsjettmodell.

Nytt: Prisene ble akkurat offentliggjort: TX-P65VT20 vil ha en veiledende pris på 45.000, mens TX-P50VT20 vil ligge på 24.000.

3D-teknologi i full HD (1080p)

Panasonics 3D-system bruker en sekvensiell teknologi som innebærer at separate bilder i full HD vises vekselvis for venstre og høyre øye. Samtidig som bildene vises åpnes og lukkes 3D-brillene på henholdsvis venstre og høyre øye.

NB: Husk at du også må ha 3D-briller, og ikke minst en avspiller som sender 3D-signaler. Sonys 3D-klare Blu-ray spillere kan du lese mer om her, og spillerne fra Panasonic og de andre produsentene er også rett rundt hjørnet.

Flere forbedringer

Men 3D-teknologi er ikke det eneste nye V20-serien frister med. Panelet er oppdatert med ny prosessor som gir enda raskere responstid for å minimere overlapping av bilder fra høyre og venstre. Dette skal også være med på å gi tydeligere 3D-effekt uten etterslep og skygger.

VT20-serien er i tillegg THX-sertifisert og utstyrt med High Contrast-filter som gir et dypt sortnivå, samtidig som bildet er skånsomt mot øynene. Vi håper forøvrig at Panasonic ikke har glemt at dette også kan gi unødige reflekser fra skjermen.

Mange vil også sette pris på at strømforbruket har gått ned. Faktisk er reduksjonen hele 35 prosent sammenlignet med 2009-modellene. Vi håper forøvrig at dette skjer uten at man samtidig må gå på akkord med bildekvaliteten. Hittil har det ofte vært slik strømsparingen kun skjer når skjermens lysstyrke settes på et svært lavt nivå, og vi håper Panasonic har funnet på noe lurt her. Men også dette må vi komme tilbake til når vi får testet den.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer