55 er det magiske nummeret

Italienske Itama har bygget seg opp en anselig båtpark med luksusbåter for the rich and famous. Itama FiftyFive er siste bidrag.

55 er det magiske nummeret
Publisert

Der ser kanskje litt småkvalmt ut med bilder av en suksessrik (og rik) forretningsmann som brer seg utover den nye luksusyachten sin med trofékona hengende på slep i mer eller mindre påkledd tilstand - men det er nok bare fordi det ikke er deg.

Itamas FiftyFive er en slik type båt som Petter Stordalen kanskje vil kaste seg over når utbyttet er fordelt, og ingen kan vel si at det ikke er forståelig.

Navnet skjemmer ingen.

Den 55 fot lange båten er ikke mer original enn at den har tatt navnet etter lengden, men hvem roper etter originalitet når du kan koke mat i et kjøkken som ser ti, nei, tjue ganger bedre ut enn det du har hjemme, og dessuten kan senke deg ned i ei seng som ser mer behagelig ut enn en blomstereng i juli.

FiftyFive drives av to Common Rail MAN-motorer festet i et V-oppheng, som hver for seg yter hele 1360 hestekrefter. Det gir en toppfart på hele 41 knop, eller 75 km/t for de som beveger seg mer på land enn på vann, og en cruisehastighet på 37 knop.

(Klikk til høyre for store bilder av FiftyFive!)

Smal og sporty.

Itama har strammet litt inn på størrelsen og formen på både baugen, akterenden og dekket i forhold til tidligere modeller, for å gi FiftyFive bedre ytelse og et mer sporty uttrykk - slik at 55-åringer midt i midtlivskrisa kan føle seg unge igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer