BMW 7-serie: High Security

Dette bør være en fin gulrot når statsminister-kandidatene synes valgkampen begynner å tære på...

Foto: Pressebilde - BMW
Foto: Pressebilde - BMW Vis mer
Publisert

BMWs High Security utgaver er proppet av sikkerhetsutstyr som selv de mest paranoide småbarnsforeldre ikke tenker på når de står i bilbutikken. Her er det nemlig ikke antall Isofix-fester og airbags som er temaet, men hvordan bilen skal bli mest mulig skudd- og bombesikker.

Målgruppen er med andre ord statsledere, russiske oligarker og andre VIP-er, som trenger å føle seg trygge når de kjøres fra den ene bunkersen til den andre.

Se også hvordan kineserne lager pansrede biler:Pansret bil på kinesisk 1Pansret bil på kinesisk 2

760Li og 750Li High Security

Skal være de to første modellene som tilfredsstiller BRV 2009-standarden, en hyppig brukt målestokk som sier hvor skuddsikre bilene egentlig er.

Som seg hør og bør sitter selvsagt alle passasjerene trygt bak 6 cm laminert sikkerhetsglass, og ikke minst kraftige stålplater i dørene, taket, fotbrønnene og i skilleveggen mellom baksetet og bagasjerommet. Skulle man være så uheldig å kjøre over en bombe er det også greit å vite at hele gulvet naturligvis er kraftig forsterket.

Den kanskje største utfordringen når du skal gjøre en luksuslimousin tilnærmet skuddsikker, er den uungåelige vektøkningen. På begge modellene er derfor både støtdemperne og fjæringskomponente kraftig forbedret, slik at ikke armeringsdelene skal gjøre bilen uhåndterlig. For å få opp dampen har begge BMW-ene twin-turbomotorer (760Li har 12-sylindre og 544 hk & 750Nm, mens 750Li har en V8-er på 407 hk &600 Nm) begge med elektronisk begrenset toppfart på 210 km/t. 760Li klarer 0-100 på 6,2 sekunder, mens 750Li klokker inn på 7,9 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer