Canons kanonlinse koster deg dyrt

Men du kan bli en fantastisk paparazzifotograf.

Canons kanonlinse koster deg dyrt
Publisert

Alle som har sett hvordan Britney Spears regelrett jaktes som en hund av amerikanske paparazziene om dagen, må ha utviklet en ny respekt for fotografyrket. For hva krever det ikke av et menneske å legge all anstendighet til side slik de gjør?

For ikke å snakke om hvilke linser de må ha for å få nærbilder av Britney i hennes egen hage. Canons nye superobjektiv burde duge, både for de med og uten anstendighet.

Enorm rekkevidde.

Canon EF800mm F/5.6L IS USM har et så stygt navn at ikke engang mor ville elsket det, men det er nyttig informasjon for fotoentusiaster. Den har en brennvidde på hele 800mm, som i praksis betyr at selv midd som befinner seg flere kilometer unna bør føle seg utrygge for ditt falkeblikk. Linsa har en lysstyrke på 5.6, og "L"en demonstrerer bare at den tilhører Canons aller ypperste objektiver - L-serien.

"IS" betyr at den har innebygget, firetrinns bildestabilisator, mens USM henspeiler på Canons såkalte Ultra Sonic Motor, en svært stillegående og rask autofokuseringsmekanisme.

Lommeboka blør.

Prisen er alt annet enn stillegående.

Du må ut med 12 000 dollar i USA for den 4.5 kilo tunge linsa, som med dagens dollarkurs er rundt 65 000 kroner. Det er i slike tilfeller vi lurer på hvordan den norske utsalgsprisen kan bli 126.699 kroner, eller nesten dobbelt så mye.

Du behøver uansett ikke bekymre deg. To bilder av Mette-Marit i bikini til sommeren, så har du dekket inn utlegget i løpet av et par timers jobbing.

Er ikke verden herlig, dere?

Mer gull her!

Kilde: Crave

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer