Darth Vader Balloon er et luftslott

Er det en fugl? Et fly? Nei, det er Darth Vader!

Darth Vader Balloon er et luftslott
Publisert

Det var en tilfeldig søndag i mars, og for første gang som jeg kan huske i løpet av mine ni år i Oslo så jeg plutselig en luftballong sveve langsomt over himmelen. Så, et stykke unna, kom det én til. Utrolig nok kan de uskyldige skapningene se ganske illevarslende ut, og for alt jeg visste kom det en gal italiensk hær like bak.

Det gjorde det ikke.

Invasjon?

Hadde jeg derimot sett denne vanvittige Darth Vader-luftballongen seile over Oslo sentrum hadde jeg lagt meg ned på kne, bedt mine siste bønner, før jeg sverget troskap til den mørke siden for alltid.

Heldigvis er det uskyldigere krefter som står bak monsteret. Benoît Lambert er i overkant entusiastisk overfor Star Wars-filmene, og sammen med en annen entusiast, Nicolas Lelong, og den anerkjent luftballongprodusenten Cameron Balloons har de i løpet av åtte uker laget Darth Vader Balloon.

Velsignet.

Lucasfilm, opphavsmennene til Star Wars-merkenavnet, har til og med gitt prosjektet sin velsignelse, under forutsetning av at den heliumdrevne ballongen ikke brukes til kommersiell virksomhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer