Darwin skal bringe evolusjonen videre

Bevegelsekontroll til alt som ikke heter Wii.

Publisert

Det har allerede kommet haugevis av programvare til Wii-kontrolleren slik at den kan brukes til PC-en. Vi har sett alt fra folk som har brukt kontrolleren til å simulere et 3d-miljø på en vanlig TV, til folk som spiller World of Warcraft med en Wii-kontroller.

Nå har imidlertid Motus vist fram sin nye bevegelsesensitive kontroller Darwin, som de sier vil utkonkurrere Wii-en.

Ingen sensorbar. I motsetning til Wii-en sier Motus at de ikke vil trenge en sensorbar for å holde styr på hvor kontrolleren peker. Kontrolleren vil forholde seg til himmelretninger, blant annet ved å bruke en mer avansert form av akselerometer og gyroskop (hva det vil si er de ikke så spesifike på).

De innrømmer at dette er en teknikk som har større rom for feil enn den Nintendo har brukt, men med lang erfaring innen hardware- og software-produksjon har de eliminert problemet. Vi stiller oss imidlertid en smule skeptiske, men hvem vet.

Fra høyt til lavt. Motus har nemlig tidligere erfaring fra golfbransjen, hvor de brukte en lignende kontroller for å måle og analysere golfsvinger. Med dette som grunnlag startet de dermed å produsere Wii-konkurrenten, og påstår de har et langt bedre utgangspunkt for å skape noe bedre enn det Nintendo har gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer