Den perfekte soldat

Hvis vi nå kan finne en måte å erstatte alle soldater med fjernstyrte krigskjøretøy på, vil Gandhi bli en glad mann. Eller, er han død? Vel, uansett.

Foto: Army.mil
Foto: Army.mil Vis mer
Publisert

Det er snart slutt på at generaler og majorer står rundt et bord med kart over Europa, Irak eller Syria, mens sennepen fra lunsjen drypper og får fremmede land til å se enda mer fremmede ut.

Etter hvert som fjernstyrte, ubemanna krigskjøretøy som Stryker (bildet) overtar for desillusjonerte soldater, kan nemlig militærsjefene sette seg godt tilbake i fluktstolene sine, mens de med hver sin fjernkontroll prøver å ta knekken på fiendens radiostyrte biler.

Snart vil det ikke være mulig å se forskjell på et tivoli og en krigssone.

Komplisert navigering.

Stryker har allerede blitt testa i rundt tre år, men fortsatt gjenstår det en del ingeniørarbeid før bilene blir allemannseie via Smart Club og Clas Ohlson.

Den har et utall sensorer på yttersida, som kan motta kontrollsignaler via laser, infrarøde lys og avanserte datamaskiner.

Den har også innebygd GPS for satellittnavigering, men oppfinnerne forsøker å implementere andre navigeringssystemer, ettersom GPS visstnok er for lett å knekke i en krigssone – et velkjent fenomen blant bilister som forsøker å finne fram i Oslo i rushtida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer