Den råeste kid'en i gata

Er det virkelig mulig?

Den råeste kid'en i gata
Publisert

Når en er liten liker en å drømme om det umulige.

Denne monstrøse og forvokste trehjulssykkelen burde vært en slik umulighet, men er det utrolig nok ikke.

Forvokst.

Den er ikke ny (hvis du påpeker i kommentarene under at du har SETT DEN FØR er vi naturligvis glad på dine vegne, men du vinner ingen priser), men deltok for en god tid tilbake i en konkurranse arrangert av bilprodusenten Chrysler.

Hensikten var å se hvilke konstruksjoner det var mulig å utstyre med den ferskeste utgaven av den klassiske HEMI-motoren fra 50-tallet.

Forhjul.

Trehjulssykkelen er bygget av kanadiske Marcus Braun, og ble, ikke uventet, kåret til vinner av konkurransen. Den er utstyrt med en 5.7-liters HEMI V8-motor, og følgelig fullt kjørbar. Styr likevel unna sandkassen, for liksom-motorveien Tom (5) har gravd ut i ene hjørnet er ikke ment for de 345 hestekreftene denne doningen besitter.

Forhjulet er forøvrig hele 1.2 meter høyt, mens setet er tatt fra sportsbilen Dodge Viper.

Forhistorie.

HEMI-motoren ble etter den første popularitetsbølgen pensjonert i 1959 på grunn av høye produksjonskostnader, men nostalgi er en kraftig motivasjonskilde, og motoren ble derfor satt i produksjon igjen av Chrysler i 2002. Det skjedde riktignok i form av en helt ny og forbedret utgave, men navnet og buldringen forblir den samme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer