Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Ingemannsland har aldri hørtes så tiltrekkende ut som dette.

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu
Publisert

Du husker hvordan du elsket å gjemme deg under eskene som julegavene var pakket inn i, eller hvordan det lille rommet under trappa ble forvandlet til ditt private kongerike, langt, langt borte fra alle som hver dag ville fortelle deg hva du skulle ha på deg, spise og drikke?

Var det ikke deilig å være 27 og bo hjemme hos mor og far? Nå kan du gjenoppleve den fantastiske perioden, i det minste hvis du har rundt 50 millioner kroner liggende.

Ikke landfast.

Det er prisen på No Mans Land Fort, en viktoriansk sjøfestning som nå er til salgs fordi den forrige eieren og firmaet hans fikk problemer med loven.

Festningen ligger 1.6 kilometer utenfor Portsmouth-kysten i England, og ble opprinnelig bygget mellom 1861 og 1880 for å huse 80 britiske soldater som skulle beskytte det engelske fastlandet mot de gale franskmennenes marine (og, vil vi tro, deres sære matvaner). Kostnadene endte på hele fem millioner kroner, en vanvittig sum for mer enn 130 år siden, selv når prisen korrigeres for inflasjon.

Hotell.

Hva gjør man med en slik tilsynelatende meningsløs konstruksjon i dag?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer