DJ-bilen er svært høylytt

Er det kunst, eller er det bare lyd? Hvem bryr seg.

DJ-bilen er svært høylytt
Publisert

Møt Olaf. Olaf Mooij. Kunster, nederlender, og muligens også flaskesamler i helgene. Kunstnere skal jo også ha noe å leve av.

Olaf har laget rånernes våte drøm, og den er så våt at vi trenger et havnebasseng til å holde alt vannet.

Sierrakjerra.

DJ Mobile høres ut som navnet på en syden-DJ, men er navnet på Olafs vanvittige høyttalerbil. Den ombygde Ford Sierraen er resultatet av den nederlandske kunstnerens besettelse med å lage det vi i mangel av et bedre uttrykk kan kalle "kunstneriske biler", en besettelse som begynte i 1999 da Mooij for første gang kledde biler i parykk. Ja, parykk. Er dét også galt nå? Biler har vel hårviker, de som alle andre?

Høyttalerkjerra har forsterkere og to platespillere på innsiden (lykke til med å holde stiften nede på plata mens en kjører), og konseptet skal være inspirert av Faithless sin rave-pop-klassiker "God Is A DJ", og av - hold deg fast - pavens popemobile.

Videobevis.

Den noe assymmetriske plasseringen av høyttalerne skal angivelig være aerodynamisk gunstig, i den grad det er viktig på en bil som dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer