DJ-bilen er svært høylytt

Er det kunst, eller er det bare lyd? Hvem bryr seg.

DJ-bilen er svært høylytt
Publisert

Møt Olaf. Olaf Mooij. Kunster, nederlender, og muligens også flaskesamler i helgene. Kunstnere skal jo også ha noe å leve av.

Olaf har laget rånernes våte drøm, og den er så våt at vi trenger et havnebasseng til å holde alt vannet.

Sierrakjerra.

DJ Mobile høres ut som navnet på en syden-DJ, men er navnet på Olafs vanvittige høyttalerbil. Den ombygde Ford Sierraen er resultatet av den nederlandske kunstnerens besettelse med å lage det vi i mangel av et bedre uttrykk kan kalle "kunstneriske biler", en besettelse som begynte i 1999 da Mooij for første gang kledde biler i parykk. Ja, parykk. Er dét også galt nå? Biler har vel hårviker, de som alle andre?

Høyttalerkjerra har forsterkere og to platespillere på innsiden (lykke til med å holde stiften nede på plata mens en kjører), og konseptet skal være inspirert av Faithless sin rave-pop-klassiker "God Is A DJ", og av - hold deg fast - pavens popemobile.

Videobevis.

Den noe assymmetriske plasseringen av høyttalerne skal angivelig være aerodynamisk gunstig, i den grad det er viktig på en bil som dette.

DJ Mobilen har gjort flere gjesteopptredener på ulike kunstarrangementer i Nederland, men kanskje den velstående bærumsrussen kunne betalt Olaf noen kroner ekstra slik at han kan ta den med seg til neste års russetreff?

Sjekk videoen under for å se hvordan det ser ut når Olaf råner.

Kilde: Gizmodo

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer