Du har aldri sett makan

Hvem ville trodd at dette var en Lotus?

Du har aldri sett makan
Publisert

Til tross for at det ser ut som et mikrofly er dette kjøretøyet kun beregnet for å ta seg fram på bakken, og da helst i vinterkledde polområder langt fra fe og folk. Hissige miljøvernere der ute kan altså ta det helt med ro, du vil neppe se denne i skiløypene på Hardangervidda de neste årene.

CIV.

Forkortelsen står for Concept Ice Vehicle og bak prosjektet står altså utviklingsavdelingen til bilmerket Lotus. Tanken bak er selvsagt å gi polarforskere et trygt og praktisk framkomstmiddel i det ugjestmilde klimaet.

Den propelldrevne doningen går forøvrig på biodrivstoff, og er 4,5 meter lang både i lengde- og bredde-retningen for økt stabilitet. CIV-en skal også være så lett at det er mulig for føreren å dra den over områder den ellers ville satt seg fast i.

Verdt å merke seg er at det også er utstyrt med en radar som, hvis alt går etter planen, skal hindre at du kjører ned i skjulte bresprekker.

Se forøvrig bilder til venstre, eller trykk på play-knappen under for en liten video:

Kilde: Autoblog.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer