Enden på VISA?

Timingen kunne kanskje vært bedre for dette superkortet.

Enden på VISA?
Publisert

Kasakhstan var ikke så veldig glad for Borat-filmen, men turistnæringen fikk seg i det minste en kjærkommen opptur, mens det engelske språk fikk seg noen nye gullkorn.

Landet er uansett ikke så lutfattig som mange tror, i det minste ikke over hele fjøla. De har tross alt olje. Du vet, den mørke smørja som har betalt for veiene du kjører på. Med olja kommer rikdom, og for så vidt også dette vanvittige VISA-kortet.

Diamanter.

En kasakhstansk bank (si de to ordene klokka 03:40 på nyttårsaften) har lansert det mest spektakulære kredittkortet vi har sett, først og fremst fordi det er bekledd med 0.02-karats diamanter og det vi helst vil kalle gullkniplinger.

Kortet er ifølge Dmitry Nikolin ved Eurasian Bank laget for en privat gruppe VIP-kunder, som blant annet betyr at du må tjene minst 300 000 dollar i året (rundt 2.1 millioner kroner) for å få innvilget søknaden.

Uendelig?

Tatt i betraktning at gjennomsnittslønnen i Kasakhstan ligger på rundt 3500 kroner i året er kortet med andre ord ikke for kasakhstanere flest. Ifølge banken vil det dog være tilgjengelig også for andre statsborgere, så her er det bare å stille seg i kø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer