Fiesta-monster

Galskap?

En råtass Foto: Pressebilde Ford Motor Norge
En råtass Foto: Pressebilde Ford Motor Norge Vis mer
Publisert

Når en standard Ford Fiesta peser seg opp og ned bakkene med 60 hestekrefter under panseret, skal man ikke se bort i fra at det kan komme noen nedlatende blikk fra harrytassene i sine blodtrimmede Asconaer.

Vel, de får humre i barten så lenge de kan. For selv om denne Fiestaen foreløpig kun er laget for rallybruk, så skal du ikke se bort i fra at en del av teknologien i bunn, snart tyter ut på markedet.

Minispesifikasjoner

For å gjøre bilen lett og sterk er store deler av den firehjulsdrevne bilen i kevlar og karbonfiber. Men det er selvsagt drivverket som er rosinen i pølsa.

Den 2-liter store rekkemotoren yter nemlig 493 Hk ved 8000 omdreininger i minuttet, og turboen fra Garret sørger også for et dreiemoment på 750 Nm ved 6000. Oppgitte tall tyder også på at det fungerer i praksis om du klarer å bruke 6-trinns kassen slik den er ment:

0-100 km/t skal gå på 3,5 sekunder og toppfarten ligger på 250 km/t.

Bilen skal kjøres av amerikanske Ken Block og vil delta i de seks rundene av årets Rally America, og hvis du lurer på om denne karen kan kjøre er det bare å se på videoen her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.