For den som tror han har alt

Platesamling for komplette komplettister.

For den som tror han har alt
Publisert

Ett av problemene med mp3-musikk er at de ikke er egnet til å imponere noen når du får besøk. Jada, du har stor platesamling, men neida, du har for det første ikke betalt et rødt øre for nitti prosent av filene, og neida, de kan jo ikke settes i CD-hyller for å demonstrere dine uovertrufne musikkunnskaper.

Nå har du sjansen til å øke kredibiliteten med seks tusen prosent. Det kan være mer, men det var det tallet vi kom opp med etter å ha sett hva du kan kjøpe på eBay akkurat nå.

Rekord.

På grunn av eierens helse- og finanstilstand er det som hevdes å være verdens "ubestridt største platesamling" nå til salgs på verdens mest berømte auksjonsnettsted.

Millioner.

Den består blant annet av vanvittige tre millioner plater og 300 000 CDer, som til sammen gir den heldige kjøperen tilgang til rundt seks millioner sanger.

Halvparten av samlinga har angivelig aldri blitt spilt, men det loves likevel at den inneholder musikk som representerer alle musikksjangre fra det 20. århundrets musikkbibliotek.

Det enorme plateutvalget er naturligvis organisert etter de samme strenge prinsippene som preger Deichmanske i Oslo, og er lagret i et klimastyrt varehus et sted i USA.

Hvor kjøperen skal lagre kolleksjonen sier auksjonen ingenting om.

Autentisk.

Hver eneste plate og CD er kjøpt og betalt av selgeren, og selv om samlinga altså skal være godt indeksert reklameres det med at den har doble kopier av svært mange utgivelser - og at kjøperen kan kvitte seg med mange av dem mot en god penge i samlemarkedet.

Verdens største musikkbibliotek antas å ha en verdi på 50 millioner dollar, eller rundt 270 millioner norske kroner, men med en utgangspris på usle 16.2 millioner kroner har du sjansen til å gjøre et kupp.

Men du kan betale via PayPal, så der var det problemet løst.

Kilde: Geekologie

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer