For en gledespinne

Joysticken som slår alle rekorder. Og den virker.

For en gledespinne
Publisert

Hvis du har levd noen år vil du få ståpels og gledestårer når vi nevner Atari, og hvis vi føyer til 2600 kan det være du bryter sammen i et øyeblikks ekstrem nostalgi.

Dette var spillkonsollen som mange mener bidro til å popularisere spillsjangeren for hjemmemarkedet, etter at Pong hadde myket opp lommebøkene noen år tidligere. Men var joysticken så stor som dette? Nei.

Storslagent.

Denne monster-stikka er en gal manns verk, eller Jason Torchinsky som mora hans kaller ham, og den er en svært troverdig kopi av joysticken som fulgte med Atari 2600 da den ble lansert for 31(!) år siden.

Torchinsky er kunster/designer (grensa er flytende i våre dager), og presenterte den forvokste joysticken i forbindelse Feltclubs halvårlige håndverksustilling og -workshop i Los Angeles i fjor.

Pong?

Det beste av alt er at den faktisk virker, og at du kan spille vaskekte Atari 2600-spill ved å hamre armer, knyttnever, albuer og andre større gjenstander på de røde knappene, og ved å vri på den massive svarte stikka.

Sjekk videoen under for en stor demonstrasjon.

Kilder: Geekologie og Boing-Boing

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer