For et kamera

Og for noen bilder!

For et kamera
Publisert

Mens du ligger i fosterstilling på sofaen og ergrer deg over at 8-megapiksel-kameraet du kjøpte i vår allede har blitt erstattet av en ny, bedre og billigere modell med 12 megapiksler, kjører en mann ved navn John Chiara rundt i San Francisco med et monsterkamera på tilhengeren(!) og tar bilder som megapikselhysterikerne sannsynligvis aldri vil klare å overgå.

Sa vi tilhenger? Ja, og det er bare begynnelsen.

Tilhengerbilder.

Chiara er utdannet fotograf, men skiller seg ut fra de fleste av sine kolleger gjennom å ha forkastet ordinære speilreflekskameraer til fordel for et hjemmesnekra gigantkamera som er så stort at det kun kan fraktes på tilhenger mens det jaktes på motiver.

Ved å benytte de samme prinsippene som såkalte knappehullskamera gjør, bare i veldig stor skala, tar frisco-kunstneren bilder ved å slippe lys gjennom en stor linse, før det fanges opp en film-liknende flate bakerst i kameraet.

Håndstyrt.

Tilhengeren fungerer som kameraets stativ, og kan tiltes i ene og andre retningen ved hjelp av støttebein. Eksponeringen styrer Chiara ved å plassere deler av hånda si over linsa, mens selve filmen fremkalles ved hjelp av enorme mengder kjemikalier og et kloakkrør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer