For et kamera

Og for noen bilder!

For et kamera
Publisert

Mens du ligger i fosterstilling på sofaen og ergrer deg over at 8-megapiksel-kameraet du kjøpte i vår allede har blitt erstattet av en ny, bedre og billigere modell med 12 megapiksler, kjører en mann ved navn John Chiara rundt i San Francisco med et monsterkamera på tilhengeren(!) og tar bilder som megapikselhysterikerne sannsynligvis aldri vil klare å overgå.

Sa vi tilhenger? Ja, og det er bare begynnelsen.

Tilhengerbilder.

Chiara er utdannet fotograf, men skiller seg ut fra de fleste av sine kolleger gjennom å ha forkastet ordinære speilreflekskameraer til fordel for et hjemmesnekra gigantkamera som er så stort at det kun kan fraktes på tilhenger mens det jaktes på motiver.

Ved å benytte de samme prinsippene som såkalte knappehullskamera gjør, bare i veldig stor skala, tar frisco-kunstneren bilder ved å slippe lys gjennom en stor linse, før det fanges opp en film-liknende flate bakerst i kameraet.

Håndstyrt.

Tilhengeren fungerer som kameraets stativ, og kan tiltes i ene og andre retningen ved hjelp av støttebein. Eksponeringen styrer Chiara ved å plassere deler av hånda si over linsa, mens selve filmen fremkalles ved hjelp av enorme mengder kjemikalier og et kloakkrør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.