Fullstendig snudd på hodet

Det finnes alltid noen som skal gjøre det anderledes.

Fullstendig snudd på hodet
Publisert

Det kan synes som en fullstendig naturstridig ting å gjøre, omtrent som å ta på syltetøy på brødskiva før du tar på smør, men en bygning i gamlebyen i London blir i disse dager revet på en veldig uvanlig måte.

Rivining begynner nemlig nederst.

Støtte.

Den såkalte P&O-bygningen skal bort til fordel for en 52-etasjers glass-skyskraper, men i mellomtiden står den som et monument over at ting ikke alltid er hva de synes.

Men hvorfor kollapser ikke de gjenværende etasjene når fundamentet under forsvinner? Fordi hver etasje er festet til en gigantisk bærebjelke øverst i bygget, som støttes opp av den tykke betongkjernen i midten.

Ifølge sjefen for rivningsjobben må en først fjerne vekta fra de bærende delene først, altså etasjene, før bare kjernen i sentrum står igjen. I tilfelle noen skulle tro noe annet: Den rives på vanlig måte, fra toppen og ned.

Høyreist.

Den 15-etasjers bygningen sto ferdig i 1965, og er én av bare fire slike bygninger i Englands hovedstad som er bygget på denne måten.

Glassbygningen som tar over området (sjekk stort bilde til venstre) har fått det ikke spesielt velklingende navnet Ostehøøvelen Osterasperen (denne korringeringen er gjort til ære for vår leser Martin), angivelig fordi den ligner på en.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer