Halsbrekkende smykkekunst

Det tar tid å lage dyre smykker.

Halsbrekkende smykkekunst
Publisert

De dyreste juvelene jeg har på meg akkurat nå er en marihøne som fløy inn vinduet og satte seg på høyrearmen. Men når feriepengene kommer ...

Jubileum.

De har som har litt mer penger, og som kan bruke litt mer tid på å representere seg selv i sosiale sammenhenger med for eksempel Petter Stordalen eller Trygve Hegnar, vil kanskje vurdere smykket som nylig ble vist fram i anledning Norges Gullsmed Forbunds 100-års jubileum.

Da bør de forberede seg på å stille bankgarantier til en verdi av 22 000 000 kroner, eller tjueto millioner hvis du vil ha det bokstavelig.

Diamantstykket består av hvitt gull og ettusenfirehundreogsekstifire (1464) diamanter på til sammen 63,57 karat.

Den største.

Prikken over i-en, kronen på verket og rosinen i pølsa er en spesialslipt Mont Blanc-diamant på 6,12 karat som det tok hele åtte år å utvikle. Tålmodighet er en dyd, men så får en da også betalt for den til slutt. Hoveddiamanten har fått navn etter Mont Blanc, en av verdens angivelig ledende produsenter av luksusprodukter.

Ifølge daglig leder av Heyerdahl Juvelér i Oslo, Thomas Heyerdahl, har det aldri vært et dyrere smykke på norsk jord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer