Her sklir det fullstendig ut

Vannsklia som sender deg i loop.

Her sklir det fullstendig ut
Publisert

Mens du plukker deg i nesen og leter etter de to-tre M&Mene som falt ut bak sofaen forrige helg, finnes det barmhjertige samaritaner som tenker ut nye, djevelske måter å få deg skrikende kvalm neste gang du besøker en fornøyelsespark.

Du trodde for eksempel kanskje at vannsklias utvikling var kommet til veis ende? Nope, overhodet ikke.

Aqua betyr vann.

Grunnen til at vannskliene har manglet loop kan være de åpenbare forslagene: Skrubbsår, brukne armer, panikkanfall, eller at noen stopper midt i loopen og sklir baklengs tilbake til utgangspunktet. Slike ting.

Det gir østerrikske Aquarena elegant blanke i med sin Aqualoop, som i disse dager testkjøres i Moravci i Slovenia. Der blir et begrenset antall skrekkslagne instruktører lært opp i hvordan sklia skal betjenes, og det skjer naturligvis ved å sende dem gjennom loopen.

Sklituren begynner i et slags rakettutskytningshus plassert 15 meter over bakken, der vannsklieren først står i oppreist stilling på en luke. Så åpnes luka.

Dyseloop.

Aqualoop skal ha en pris på rundt 500 000 Euro, eller cirka 4 millioner kroner. Den er blant annet utstyrt med hundrevis av datastyrte vanndyser, som sørger for at vedkommende som suser gjennom loopen får nok fart til å, du vet, komme seg gjennom loopen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer