Hest og motorkjerre

Ikke helt som i gamle dager.

Hest og motorkjerre
Publisert

Når bilkøen går fra Sinsenkrysset til Gøteborg er det fristende å ønske seg tilbake til gamle dager, hvor hest og kjerre og høflige, dresskledde gentlemen med hatt navigerte seg gjennom trafikken med en eleganse og verdighet som står i grell kontrast til langfingeren - det nest-mest brukte signalet på norske veier etter bremselyset.

Bilen på bildet over (og i bildespesialen nederst i saken) er likevel ikke en reise tilbake i tid. Den har faktisk en helt spesifikk funksjon, noe hesten forrest burde gi deg en indikasjon på.

Stallbil

Amerikanske ROUSH er mest kjent for å forvandle blant annet Mustanger til svært rånete og svært hårete kjøretøy, men i dette tilfellet er det bare hesten som er hårete.

Les også: Denne har vært på Nordpolen!

Den meget spesielle bilen er laget for en tyrkisk produsent av heste- og kameltreningsutstyr (dette finner vi ikke på), og har blant annet en slags åpen bås som gjør at hesten kan løpe i forkant av bilen. Kupéen har plass til tre personer, vanligvis en sjåfør, trener og veterinær, som kan holde øye med hesten mens den løper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.