Himmelsk panorama

Seitz 6x17 Digital ser så utenomjordisk ut at det er fullt mulig at det faktisk er det.

Himmelsk panorama
Publisert

Det er på tide å skrive om historien. Ikke bare biten med dinsoaurene, Adam og Eva, Noahs ark og oppfinnelsen av hjulet, men muligens også den delen som omhandler selve universets tilblivelse.

Ok, vi tar litt av nå. Men, se da. Se på kameraet.

Ekstrem widescreen.

Seitz 6x17 Digital tar utrolige panoramabilder, og det i nesten én jafs. Som navnet tilsier blir bildene seks ganger 17 tommer, eller, hold deg fast, 7500 ganger 21250 piksler.

Det betyr med andre ord at hvert bilde består av 160 millioner piksler, som er nesten like mange piksler som det finnes mygg på Østlandet midtsommers.

Den store bildestørrelsen stiller svært store krav til kameraet. Et ukomprimert bilde i størrelsen indikert ovenfor er nemlig på utrolige 950MB!

Da holder det ikke med en vanlige minnebrikke. Bildene lagres på et eksternt datasystem som er koblet til fotoapparatet via en gigabits ethernet, og det er i stand til å arkivere bildene i en hastighet av 300MB per sekund.

Klikk på bildene til venstre for å se eksempler på bilder tatt med Seitz 6x17 - og for å se forskjellen på utsnittet i forhold til et vanlig kamera.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer