Hold deg for ørene, mann

Hyperspike HS-60 er øredøvende.

Hold deg for ørene, mann
Publisert

Når amerikanske Curt Graber roper etter barna sine som raser rundt på lekeplassen og ikke vil inn til middag er det grunn til å stikke fingrene i ørene.

Kjører han stemmen sin gjennom Hyperspike HS-60 kan du ta gift på at han blir hørt.

Høyt!

Et slikt navn forplikter, og det er da også navnet på høyttaleren som offisielt innehar tittelen som verdens kraftigste høyttaler målt i desibel.

Curt Graber hos Wattre Corporation er altså mannen bak den svært høylytte oppfinnelsen, som, nær sagt selvfølgelig, først og fremst brukes av militæret og politiet og andre statlige enheter som har behov for å kontrollere alt fra hangarskip til uregjerlige folkemengder.

Glem jagerfly.

Hyperspike HS-60 ble i fjor målt til 140.2 desibel hele 134 meter unna høyttaleren. Det er høyt. Til sammenlikning vil et F15 jagerfly med etterbrenneren på måle rundt 145 desibel rundt 50-60 meter unna. Befinner du deg én meter fra HS-60 vil du få 182 desibel i ansiktet.

Like enestående som volumet er det at høyttaleren relativt sett knapt bruker strøm - knappe tre kilowatt er alt som skal til for å drive den. Det gjør den godt egnet til bruk i felten, og til for eksempel å transportere stemmen fra en streng tyrann statsminister over avstander så store som tre kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer