Hoverwing er ikke for pyser

Men er den for deg? Tja, du kan faktisk bygge en selv.

Hoverwing er ikke for pyser
Publisert

Finnes det egentlig noen gode grunner til at en båt skal kunne fly? Annet enn at det ser forferdelige morsomt ut?

Glem at vi spurte. Hvis det er morsomt er det nyttig. Det står til og med i Bibelen, og Hoverwing ville kanskje også vært nevnt der hvis den hadde blitt laget for noen tusen år siden.

Kammerspill.

Disse spektakulære båtflytene benytter seg av de samme prinsippene som de godt kjente luftputebåtene gjør. Sistnevnte svever også på vannflaten, men er ikke i nærheten av å holde samme høyde som Hoverwing gjør.

Svevebåtene "flyter" på lufttrykket som kontinuerlig tilføres av løftesystemet, og som ledes inn i et luftkammer under fartøyet. Dette kammeret består av et bevegelig skjørt festet til ytterkanten av båtens underside, og kombinert med en stor propell bakerst på båten og de utskyvbare vingene kan Hoverwing løftes til sin optimale flyhøyde på rundt halvannen meter over havet.

Ikke luftfart.

Med en så beskjeden fartshøyde og en toppfart på rundt 80-90 km/t kommer du ikke til å konkurrere med verken Lufthansa eller KLM, men du kommer helt sikkert til å få menneskene lands strandkanten til å snuble over nærmeste luftputemadrass i rein forbauselse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer