Ikke for landkrabber

Hyper-Sub duger like bra på begge sider av vannflaten.

Ikke for landkrabber
Publisert

Jeg har satt mine beine i en ubåt én gang i mitt liv, men den gule(!) metallurnen som tok oss under havflaten i Eilat i Israel gjorde stort nok inntrykk til at jeg kan forstå at folk vil gjøre det hele tiden.

Ofte er det likevel nok å holde seg vannflaten, men er det mulig å få til begge deler? Samtidig? Ja, naturligvis.

Helt hyper.

Med det treffende navnet Hyper-Sub har en Florida-mann og naboen bygget det folk med språkproblemer kanskje vil kalle en båtubåt.

Den kan gjøre 40 knop på havoverflaten ved et hjelp av et par 440 hesters dieselmotorer, og den kan dykke helt ned til 76 meter hvis du får et akutt ønske om å drive safari på havbunnen. Under vann går det litt saktere - med toppfarten på 3.7 knop kan fartøyet holde det gående i en time, men skrur en ned hastigheten til beskjedne 1.4 knop kan Hyper-Sub befinne seg under vann i rundt 20 timer.

Prototypen har en rekkevidde på rundt 80 mil hvis du holder den over vann, og skal etter planen kunne leveres i minst fire modeller, inkludert HS-600 Military, som gjør det bedre i krigen enn deg.

Maks fem.

Basismodellen, HS-250, Sport er derimot laget for rike invidualisterm, og for charterselskap som ønsker å tilby turister noe mer enn bare sol og bading. Den er 31 fot lang, og har plass til fire passasjerer, i tillegg til (u)båtføreren.

Hyper-Sub har en tørrvekt på rundt 12 tonn, og et klimaregulert trykkluftsystem sørger for at passasjerene ikke behøver forholde seg til utlikning av trykket under nedstigning, slik for eksempel vanlige dykkere gjør.

Trykk på PLAY under for video av Hyper-Sub:

Kilde: Geekologie

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer