Ikke helt som å se maling tørke

Dette er ganske mye vondere.

Ikke helt som å se maling tørke
Publisert

Det amerikanske våpenarsenalet har nå flere medlemmer enn det finnes sandkorn i ørkenen, men én av nyvinningene er kanskje ikke helt i tråd med hva en forventer fra militært hold.

FN 303 er beskrives som et slags paintball-gevær på steroider, og når du får vite hva 303en gjør tror vi du vil være enig.

Skremmeskudd.

Våpenets fulle navn er FN 303 Less Lethal ("mindre dødelig"), og er altså ment å indikere at våpenet ikke skal ta livet av noen, det skal bare skremme dem fra noensinne å tenke en ond tanke igjen.

FN 303 skyter små 6.5 gram tunge prosjektiler i .68-kaliber-format, som er spesiallaget for å gå i oppløsning når de treffer målet. Prosjektilene består av en blanding av maling og sprø vismut, en legering med rosa skjær som ville gjort det stort blant TV3s gladhomser.

Det som først og fremst skiller FN 303 fra ordinære paintball-våpen er lufttrykket, som er nesten dobbelt så kraftig som på de malinggeværene du holder i hånda den dagen jobben skal ut og leke seg i skauen.

Men gjør det vondt?

Ifølge Wireds militærblogg, Danger Room, er det amerikanske forsvaret sedvanlig lite snakkesalig når de blir spurt om konsekvensene av å bli skutt med en FN 303. Vi kan gjette oss til at offerets klær ender opp med å se ut som 80-tallet, men hva mer?

Polititrener Dave Young har fått noen kuler i leggen, og sier at de etterlot "små, myntstore merker" med blodansamling etter den indre blødningen fra sammenstøtet. Merkene forsvant etter rundt 12 dager.

FN 303 veier forøvrig 2.26 kilo, har plass til 15 kuler i magasinet, og en rekkevidde på rundt 100 meter.

Får du tak i en slik til neste firmafest har du vunnet, men det gjør du nok ikke siden de bare selges til politimyndigheter og militæret. Hvorfor de skal ha all moroa er mer enn vi forstår.

Kilde: Danger Room

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer