Ikke helt som å se maling tørke

Dette er ganske mye vondere.

Ikke helt som å se maling tørke
Publisert

Det amerikanske våpenarsenalet har nå flere medlemmer enn det finnes sandkorn i ørkenen, men én av nyvinningene er kanskje ikke helt i tråd med hva en forventer fra militært hold.

FN 303 er beskrives som et slags paintball-gevær på steroider, og når du får vite hva 303en gjør tror vi du vil være enig.

Skremmeskudd.

Våpenets fulle navn er FN 303 Less Lethal ("mindre dødelig"), og er altså ment å indikere at våpenet ikke skal ta livet av noen, det skal bare skremme dem fra noensinne å tenke en ond tanke igjen.

FN 303 skyter små 6.5 gram tunge prosjektiler i .68-kaliber-format, som er spesiallaget for å gå i oppløsning når de treffer målet. Prosjektilene består av en blanding av maling og sprø vismut, en legering med rosa skjær som ville gjort det stort blant TV3s gladhomser.

Det som først og fremst skiller FN 303 fra ordinære paintball-våpen er lufttrykket, som er nesten dobbelt så kraftig som på de malinggeværene du holder i hånda den dagen jobben skal ut og leke seg i skauen.

Men gjør det vondt?

Ifølge Wireds militærblogg, Danger Room, er det amerikanske forsvaret sedvanlig lite snakkesalig når de blir spurt om konsekvensene av å bli skutt med en FN 303. Vi kan gjette oss til at offerets klær ender opp med å se ut som 80-tallet, men hva mer?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer