Jetfly på bakkenivå

Klarer de slå verdensrekorden? Du kan bli føreren.

Jetfly på bakkenivå
Publisert

Etter at Top Gears Richard Hammond krasjet en rakettbil i ubegripelig høy hastighet for en god stund siden har kanskje ikke jobbtittelen dødsfører (som vi fant på selv akkurat nå) blitt mer attraktiv.

Det forhindrer ikke rekordjegerne bak North American Eagle fra å søke etter fartsdjevler til sitt overlydsprosjekt.

Magisk grense.

Bak en imponerende stygg nettside skjuler det seg nemlig en optimistisk, amerikansk gjeng som har tenkt å bryte den forjettede fartsbarrieren for landkjøretøy på 800 miles i timen, eller cirka 1287 km/t. Det er rundt 60 km/t raskere enn den nåværende rekordholderen.

Den svært spisse bilen har hentet jetmotoren fra en 1957-modell Lockheed F-104 Starfighter (som er et fly, ikke en bil, om noen skulle være i tvil), som er i stand til å yte vanvittige 42 500 hestekrefter.

Gummi er usikkert.

Jetbilen bruker aluminiumsdekk, fordi vanlige gummidekk ikke tåler så høye hastigheter som jetgjengen har ambisjoner om å nå. Det kan allerede nevnte Hammond garantert kan skrive under på. Det var som kjent et høyrehjul som sprakk som sendte han ut på en rundreise han aldri glemmer, i den grad han noen gang har husket noe av den.

Foreløpig har bilen bare nådd puslete hastigheter på rundt 560 km/t, og det er ikke bare å prøve igjen hver gang de mislykkes. Jetmotoren kvitter seg med over 600 liter brennstoff per minutt, noe som forklarer hvorfor hver testrunde koster 18 000 dollar, eller 90 000 kroner.@

Du kan kjøre den!

Hovedmennene bak prosjektet, Ted Shadle og Keith Zanghi, er likevel såpass feige at de ikke tør kjøre monsterbilen selv. Derfor søker de nå etter egnede sjåfører som kan ta doningen til nesten 1300 km/t, og det holder altså ikke å ha kjørt 105 på E6en. Du må være mellom 20 og 40 år, og ha "relevant konkurranseerfaring innen motor", alternativt flyving eller andre typer ekstremsport.

Du må også være lett på øyet. Teamet har planer om å bruke deg som markedsføringsdukke, så hvis du sliter med selvbildet eller har regulering kan det godt være de legger søknaden din til side - i feil bunke.

Send foto og en søknad på rundt 400 ord til følgende epost-adresse hvis du er lei av livet: landspeedracing@gmail.com.

Kilde: Born Rich og Times Online

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer