Jetfly på bakkenivå

Klarer de slå verdensrekorden? Du kan bli føreren.

Jetfly på bakkenivå
Publisert

Etter at Top Gears Richard Hammond krasjet en rakettbil i ubegripelig høy hastighet for en god stund siden har kanskje ikke jobbtittelen dødsfører (som vi fant på selv akkurat nå) blitt mer attraktiv.

Det forhindrer ikke rekordjegerne bak North American Eagle fra å søke etter fartsdjevler til sitt overlydsprosjekt.

Magisk grense.

Bak en imponerende stygg nettside skjuler det seg nemlig en optimistisk, amerikansk gjeng som har tenkt å bryte den forjettede fartsbarrieren for landkjøretøy på 800 miles i timen, eller cirka 1287 km/t. Det er rundt 60 km/t raskere enn den nåværende rekordholderen.

Den svært spisse bilen har hentet jetmotoren fra en 1957-modell Lockheed F-104 Starfighter (som er et fly, ikke en bil, om noen skulle være i tvil), som er i stand til å yte vanvittige 42 500 hestekrefter.

Gummi er usikkert.

Jetbilen bruker aluminiumsdekk, fordi vanlige gummidekk ikke tåler så høye hastigheter som jetgjengen har ambisjoner om å nå. Det kan allerede nevnte Hammond garantert kan skrive under på. Det var som kjent et høyrehjul som sprakk som sendte han ut på en rundreise han aldri glemmer, i den grad han noen gang har husket noe av den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer