Luftige idéer

Veien fra tegnebord til virkelighet er noen ganger kortere enn en tror.

Foto: Aeros (ill.)
Foto: Aeros (ill.) Vis mer
Publisert

En tid var jeg så sikker på at det neste steget etter dagens vanlige flyturer ville bli en kraftig kanon og et stort nett, at jeg satset halvparten av sparepengene mine på selskapet ”Shoot Em Up Airlines”.Det gikk ikke så bra.Det føles nesten like dristig å satse penger på dette vanvittige Aeroscraft-luftskipet fra amerikanske Aeros, ikke minst tatt i betraktning et par skremmende historier fra fortiden.

Bedagelig tempo.

Det noe uortodokse passasjerluftskipet skal ha plass til mellom 80 og 200 passasjerer hvis det blir satt inn i vanlig luftfart, og har en marsjfart på 150 knop. Det betyr at en tur over hele det amerikanske kontinent går unna på 18 timer, og med et areal på et helt mål og en høyde som fire-fem volleyballbaner (tror vi), regner vi med at skipet er fylt med aktiviteter som går både i høyden og i bredden.Sjansen for at det engelske dartlandslaget kommer om bord synes derimot tilsvarende liten.Det vil også finnes restauranter og casinoer, så her kan du miste pengene dine både på høyverdige og mindre ærverdige måter.

I krigen.

Aeroscraft er dessuten planlagt brukt som fraktskip og som militær farkost, selv om det siste kanskje ikke synes så smart i en tid hvor selv spretterter kommer med kikkertsikte.Foreløpig tilhører disse luftige planene hodene til en rekke ingeniører og kapitalister, men hvis alt går etter planen vil skipene være i trafikk rundt år 2010.Trykk på bildespesialen til venstre for store bilder fra framtida!Kilde: The CoolhunterLes mer om Aeroscraft på Aeros hjemmeside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer