Meade RCX400 er for nærsynte

Og da mener vi nærsynt som i "jeg klarer ikke se 60 000 mil".

Meade RCX400 er for nærsynte
Publisert

Astronomer har i en årrekke prøvd å få oss til å tro at når vi ser på stjernehimmelen så ser vi faktisk inn i fortida. Det er naturligvis tull. Alle vet at stjernehimmelen er tegnet av amerikanere ansatt i Pentagon, og at hvis en bare kommer høyt nok vil en bryte gjennom papiret og dumpe ned på andre siden.

Andre siden? Ja, stedet der Adam og Eva fortsatt lever sammen med barna, barnebarna, oldebarna, tippoldebarna ... vel, du tar poenget.

For amatører.

De som fortsatt tror på mytene om stjernehimmelen vil himle med øynene over Meade RCX40, et av de mest astronomiske amatørteleskopene vi har sett.

Montert på Meades dønn solide og robotifiserte Max Mount-stativ gir teleskopet deg angivelig et av de beste himmelbildene som kan kjøpes for amatørpenger.

Hele rigget veier drøye 225 kilo, så dette kan du bare glemme å legge i ryggsekken.

Eksponeringsproblemer.

Problemet med å bruke et vanlig digitalkamera og en telelinse for å dokumentere liv på andre planeter, er at kombinasjonen lang eksponeringstid og jordens rotasjon resulterer i bilder hvor stjernene ser ut som de har blitt dratt utover bildet av en rampete femåring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer