Monstermotorsykkelen fra du vet hvor

Er det virkelig mulig? Er det virkelig mulig?

Monstermotorsykkelen fra du vet hvor
Publisert

Alt er stort i Australia. Trailerne, slettelandskapet, surfebrettetene, for ikke å snakke om de breie, brautende bondedialektene, som er astronomiske.

Men dette? Dette slår alt.

MC?

Jeg tror vi med sikkerhet kan kåre Monster Motorbike from Hell til verdens største og mektigste motorsykkel, selv om Guiness rekordbok foreløpig ikke har sagt et ord, og selv om vi fortsatt ikke aner om den kan svinge.

Den ni meter lange og tre meter høye sykkelen (det føles rart å si det) har uansett bare to hjul, og bakhjulet drives av to kjeder. Det er godt nok til å kalles motorsykkel i vår bok.

Monster Motorbike er designet og bygget av australske Ray Baumann, og den enorme tohjulingen må ha vært et slit å sette sammen. Den veier nemlig grensesprengende 13.6 tonn, eller like mye som rundt som ti stasjonsvogner.

Motormonster.

Motorkraften kommer fra en Detroit Diesel lastebilmotor kombinert med en seks-trinns Allison automatgirkasse, som sammen med et to-trinns differensialgir opprinnelig laget for Australias velkjente monster-vogntog får begge kjedene til å sette fart på det én meter brede bakhjulet.

Hjulene er naturligvis heller ikke hentet fra hvor som helst. De er tatt fra en Caterpillar hjullaster, og er nesten tre meter høye.

Baumann er ikke ukjent med togtrailerne vi nevnte over - han pleide nemlig sittet i førersetet på en av disse massive vogntogene før han begynte som rekordknekkende stunthopper.

Video!

Han har brukt tre år på å utvikle Monster Motorbike from Hell (vi kan ikke få sagt det navnet mange nok ganger), og bruker nå hverdagene sine til å knuse utrangerte biler.

Sykkelen blir en av hovedattraksjonene under Melbourne International Motor Show i slutten av februar, et sted hvor vi gjerne, gjerne skulle vært.

Se den altfor korte videoen under for en demonstrasjon av god, gammeldags bilknusing.

Kilde: Gizmag

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer