NASAs leketøy er tøffere enn dine

Lunar Chariot er månebilen som er for stor for månen.

NASAs leketøy er tøffere enn dine
Publisert

Månelandingsfartøy er ikke for hvem som helst, og foreløpig er ikke en gang NASAs Lunar Chariot-doning måneklar. Til det er den simpelthen for stor.

Det spektakulære kjøretøyet er likevel fullt kjørbart, og en heldig journalist fra New York Times, John Schwartz, fikk nylig bli med på en kjøretur.

Svindyr.

Til tross for at Schwartz sikkert har vanlig sertifikat, og, for alt vi vet, er vant med å manøvrere seg gjennom New Yorks aggressive biltrafikk, fikk han ikke sitte i førersetet. Likevel, passasjersetet er ofte vel så bra hvis en ønsker å konsentrere seg om hva som faktisk skjer.

Lunar Chariot skal ha kostet rundt 10-11 milloner å bygge, og har seks dobbelthjul som alle kan kontrolleres individuelt. Som Schwartz observerer betyr det at kjøretøyet er i stand til å navigere seg gjennom svært vanskelig og utfordrende terreng.

NASAs farkost styres ved hjelp av en joystick - et opplagt valg, vil vi tro, ettersom det gjør at rundt sytti prosent av den oppvoksende gaming-generasjonen er potensielle sjåfører - og har i tillegg en rekke kamera og sensorer montert rundt omkring på kroppen. Informasjonen fra disse vises på et display montert i nærheten av føreren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer