Og det sa BOOM!

Sykler har aldri laget så mye lyd.

Og det sa BOOM!
Publisert

Det er ikke lenger så mange som legger merke til harrybiler stappfulle av høyttalere, forsterkere og annen elektronikk, biler som kan produsere så mye og så høy lyd at Luftforsvaret kanskje, muligens vil rekvirere dem som ekstrahjelp når flysirenene skal distribueres i grisgrendte strøk den dagen russerne invaderer Norge.

Stappfulle sykler, derimot ...

Ekte vare.

Bildet over og bildene til venstre ser nemlig ut som et fantasifoster, noe en kar med litt for grundige Photoshop-kunnskaper og litt for lite sosialt liv kunne snekret sammen som en markedsføringskampanje for de halvdøve kidsas favoritthøyttalerprodusent, Cerwin-Vega. Men slik er det ikke.

Bildene er ekte nok. De er hentet fra en dokumentarkortfilm kalt "Made In Queens", som fokuserer på et såkalt undergrunnsfenomen fra New Yorks mest immigrant-tette distrikt - Queens. En liten gjeng guyansk og trinidadsk ungdom, anført av Nick Ragbir (19), har blitt så besatt av å lesse ned BMX-syklene sine med stereoutstyr at syklene til slutt har forsvunnet - mer eller mindre.

Eksportartikkel.

Dette er angivelig en vanlig fritidsyssel i ungdommenes opprinnelige hjemland, men nå har den for lengst nådd spaltene til New York Times-journalister og, som allerede nevnt, filmfestivaldeltakere, og før du vet ordet av det vil du se fjortenåringer fra Sotra med kjempeanlegg på minisykler en gang til neste år.

Anleggene har kapasitet nok til å plage vettet av hele naboanlegget - én av syklene har for eksempel fire femtentommers basshøyttalere bak, to 6.5-tommers mellomtoneelementer, spesialsveisede høyttalerfester med ekstrahjul, to 3000 watts bassforsterkere, én 2000 watts forsterker til mellomtonen, DVD-spiller med trykkfølsom skjerm og equalizer - og veier gjerne opp mot hundre kilo.

Bilbatterier.

Strømmen hentes fra bilbatterier (eksempelet i avsnittet over trenger fire av dem), men hvor ungdommene henter pengene for å betale de fire tusen dollarne, eller rundt 22 000 kroner, som enkelte av anleggene koster vet vi ingenting om.

At noen av ungguttene spiller Justin Timberlake over anlegget er vi så vidt villig til å tilgi dem, i det minste så lenge de holder seg langt, langt borte fra vårt nabolag.

Trykk på bildene til venstre for flere spektakulære sykkelanlegg!

Kilder: Boing Boing Gadgets, New York Times, Made In Queens

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer