Og det sa BOOM!

Sykler har aldri laget så mye lyd.

Og det sa BOOM!
Publisert

Det er ikke lenger så mange som legger merke til harrybiler stappfulle av høyttalere, forsterkere og annen elektronikk, biler som kan produsere så mye og så høy lyd at Luftforsvaret kanskje, muligens vil rekvirere dem som ekstrahjelp når flysirenene skal distribueres i grisgrendte strøk den dagen russerne invaderer Norge.

Stappfulle sykler, derimot ...

Ekte vare.

Bildet over og bildene til venstre ser nemlig ut som et fantasifoster, noe en kar med litt for grundige Photoshop-kunnskaper og litt for lite sosialt liv kunne snekret sammen som en markedsføringskampanje for de halvdøve kidsas favoritthøyttalerprodusent, Cerwin-Vega. Men slik er det ikke.

Bildene er ekte nok. De er hentet fra en dokumentarkortfilm kalt "Made In Queens", som fokuserer på et såkalt undergrunnsfenomen fra New Yorks mest immigrant-tette distrikt - Queens. En liten gjeng guyansk og trinidadsk ungdom, anført av Nick Ragbir (19), har blitt så besatt av å lesse ned BMX-syklene sine med stereoutstyr at syklene til slutt har forsvunnet - mer eller mindre.

Eksportartikkel.

Dette er angivelig en vanlig fritidsyssel i ungdommenes opprinnelige hjemland, men nå har den for lengst nådd spaltene til New York Times-journalister og, som allerede nevnt, filmfestivaldeltakere, og før du vet ordet av det vil du se fjortenåringer fra Sotra med kjempeanlegg på minisykler en gang til neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer