Pikselknuseren ikke for pingler

Joda, megapiksler har av og til noe å si.

Pikselknuseren ikke for pingler
Publisert

Hasselblad høres ut som navnet på en tysk sjokoladefabrikk som har spesialisert seg på raffinert nøttesjokolade, men det eneste den svenske kameraprodusenten kan beskyldes for er å være eksklusiv. Svært eksklusiv.

Bak de intetsigende tall- og bokstavkombinasjonene H3DII-50 skjuler det seg enda et kameramonster, et som vil få feterte reklame- og motefotografer til å slippe alt de har i hendene, inkludert kokainen og dollarsedlene de akkurat brukte til å sette fyr på sigaren, for å få tak i et eksemplar.

Megamegapiksler.

At mellomformat-kameraet kan skilte med 50 megapiksler er nå en ting. Det i seg selv betyr at bildene blir så store at du kan henge opp gigantiske selvportretter på utsiden av byens kjøpesenter som ser like skarpe ut som feriebildene hjemme i skuffen.

Ok, vi overdriver, men bare litt.

Hver bildefil på det digitale kameraet blir på hele 300 megabyte, men til tross for den enorme størrelsen er H3DII-50 i stand til å ta ett bilde i sekundet.

GPS-ekstra.

Hasselblads lille monster bruker en Kodak 50-megapikselsensor på 36x48 millimeter. Det skal være dobbelt så stort som sensorene du finner i fullformatkameraer i 35mm-klassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer