Som forskjellen mellom dag og natt

Denne klokka er ikke som andre klokker.

Som forskjellen mellom dag og natt
Publisert

Når det kommer til spørsmålet om luksus og reinspikka idioti er som kjent grensene like flytende som en redningsbøye fra Titanic.

Hold den tanken, for denne utrolige klokka har like mye til felles med det kjente synkeskipet som den har med astronomiske prislapper.

Same, but different.

Vi har tidligere skrevet om Romaine Jeromes Titanic-klokker, der urkassene er laget av vrakgods fra det berømte skipet.

Det er også kassen "Day & Night"-klokka, men der slutter de fleste likheter.

Denne viser nemlig ikke hva tida er. Sagt filosofisk så viser den bare at tida er, i og med at det eneste du får ut av klokka er om det er dag eller natt.

Svindyr.

Neida, fjørfe, det holder ikke lenger å kaste et blikk ut vinduet. De som har vært i Nord-Norge på feil riktig årstid vet at mangelen på sollys ikke er noen indikator på annet enn at naturen ikke aner hva den holder på med.

Prislappen er like høy som havet der Titanic ligger begravet er dypt. 300 000 dollar, eller rundt halvannen millioner kroner, er hva du må ut med fordi du ikke evner å se når arbeidstida begynner og nachspielet slutter.

"Day & Night" består av to seperate tourbillon-mekanismer, én som tar seg av dagtid, og én som holder orden på natta. Når den ene stopper opp, begynner altså den andre.

Pompøst?

Det var kanskje litt for saklig for deg. La oss høre hva Romaine Jerome skriver på sine nettsider:

"Uret består av to tourbilloner basert på et differensialsystem hvis energioverføring symboliserer overgangen fra ett liv til et annet".

Dette er med andre ord ikke en klokke, det er en dødsmesse.

Klokka solgte forøvrig ut bare to døgn etter lanseringen under årets klokkefesjå i Basel i Sveits, Baselworld, så kan du tenke hva du vil om det.

Du finner en haug med klokkesaker her!

Kilde: Born Rich

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer