sQuba er ikke for landkrabber

Inspirert av James Bond.

sQuba er ikke for landkrabber
Publisert

Da Frank Rinderknecht i det sveitsiske selskapet Rinspeed så Roger Moore stupe under vann i en Lotus Esprit i filmen "The Spy Who Loved Me", ble han grepet av inspirasjon.

30 år senere er han flere skritt nærmere å realisere drømmen sin. Under årets motorshow i Geneva vil Rinspeed vise frem en konseptbil som kjører både til lands og til vanns, i tillegg til å kunne dykke under overflaten og kjøre blant fisk og blåskjell.

Bilen har fått navnet sQuba og kan dykke ned til 10 meter.

- Det er utvilsomt ikke en enkel oppgave å gjøre en bil så vanntett og motstandsdyktig mot trykk at den kan manøvreres under vann, sier Rinderknecht til nettstedet TimesOnline. - Men den største utfordringen har vært å utvikle en undervannsbil som kan bevege seg som en fisk i vann, fortsetter han.

Tre elektriske motorer er plassert på baksiden. Den ene brukes på land, mens de to andre aktiveres når du kjører under vann. I tillegg har bilen to Seabob Jet Drive-motorer.

Av sikkerhetsmessige årsaker er bilen åpen slik at passasjerer raskt kan forlate skuta dersom det skulle skje en ulykke. Under vann sørger en tank med komprimert luft for at du ikke må holde pusten frem til du stiger til overflaten igjen. Dykkermasker hører selvfølgelig også med.

Befinner du deg i Geneva rundt den 6. mars er det bare å ta turen innom motorshowet, og du vil få se sQuba i levende live. Men siden ubåtbilen fortsatt har status som konsept, spørs det om du vil kunne ta den med på prøvetur til nærmeste innsjø.

Flere har forsøkt seg på biler som kjører på vannet. Trykk her for å lese om og se video av Watercar.

Se video: (bilen går i vannet ved ca. 02:24)

Kilde: timesonline

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer