Størrelsen er alt

En stridsvogn skal være stor.

Størrelsen er alt
Publisert

Blir vi noengang ferdig med radiostyrte biler, båter, doseter eller stridsvogner?

Sannsynligvis ikke, og spesielt ikke når sistnevnte ser ut som dette.

Kvartveis.

Med en skala på 1:4 er disse kjempetanksene nesten så store at de kunne vært brukt i Irak, om ikke for annet enn å forvirre motstanderen så kraftig at de i neste øyeblikk forventer å møte Gulliver med en M16 i hendene.

Stridsvognene er kopier av ulike modeller fra Andre verdenskrig, og eksemplaret på bildet over - en såkalt King Tiger - veier hele 250 kilo. Den er dessuten 1.8 meter lang, og drives framover av to 500 watts el-motorer. Det gjør den så kraftig at den kan taue to vanlige personbiler ...

Kanontårnet fungerer i den forstand at det kan beveges, men det 60 centimeter lange løpet kan dessverre heldigvis ikke fyre av prosjektiler mot naboen eller andre mål som av og til fortjener en dose ubehag. Løpet er på den annen side i stand til å simulere rekylen som avfyringen ville forårsaket i en virkelig krigssituasjon, mens de innebygde høyttalerne kan sprute ut lyder som får omverden til å tro at en virkelig tanks er på vei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer