Superflop(p) fra Nec

Skrur opp hastigheten til overlydsnivå, mer eller mindre.

Superflop(p) fra Nec
Publisert

NECs siste tilskudd til supercomputerstammen er ikke akkurat noe du setter i stua. Ok, du kan sette den i stua hvis du tilfeldigvis driver med regneoperasjoner som involverer jordas tilblivelse og svarte hull, men, mellom deg og meg, du gjør jo ikke det.

SX-9 er ifølge Nec den "raskeste superdatamaskinen" noensinne.

Billioner.

Kappløpet mellom store datanavn som Hitach, IBM, Intel og SGI om å lage den aller raskeste datamaskinen har pågått siden 70-tallet, og med SX-9 skal Nec nok en gang ha trukket det lengste strået.

Denne modellen er i stand til å foreta utrolige 839 billioner såkalte flyttallsoperasjoner per sekund. For ordens skyld: en billion er det samme som en million millioner, eller et ett-tall etterfulgt av tolv nuller.

Maskinen, som Nec påstår de allerede har solgt over 1000 eksemplar av, skal brukes til avanserte, vitenskapelige beregninger innenfor felter som metereologi, romfart og større forskningsinstitutter- og selskaper. Den består av flere CPUer, der hver CPU-kjerne er presterer nøyaktig 102.4 gigaflops (en gigaflop tilsvarer én milliard flyttallsoperasjoner per sekund).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer