The Centipede er et ekte vogntog

Noen større? Nei. Lengre, da? Nei. Tyngre? Nei, ikke det heller.

The Centipede er et ekte vogntog
Publisert

Det er tre ting som kjennetegner Australia: Øl, surfing, og de lengste trailerne verden har sett.

Noen føler kanskje vi burde nevnt Kylie her, og de har helt rett. Men her handler det likevel om The Centipede, monstrøse vogntog som dundrer gjennom det australske landskapet med tonnevis av malm - og som symptomatisk nok er kalt opp etter skolopenderen, en art av leddyrklassen.

Veldig lang.

Hver trailer har seks vogner, noe som gir dem en total lengde på hele 55 meter. Tenk etter på hvordan 60-meteren føltes på barneskolen og du begynner å få en viss idé om hva vi snakker om.

Fullastet har The Centipede en matchvekt på 205 tonn, og hvis en holder toppfarten på 64 kilometer i timen og simpelthen fjerner foten fra gasspedalen vil kjøretøyet rulle i fire kilometer før det stopper. Med en slik vekt er det greit å ha 110 hjul som stabiliserer alle tonnene, for sovner du bak rattet her er både du og lasten din ferdig.

Malmlast.

En 14-liters motor med 550 hestekrefter er nok til å drive vogntogene og maksimumslasten på 105 tonn malm framover i den australske ørkenen, ofte gjennom områder så øde at det knapt finnes biler på veiene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer