The Iron Man bor i Norge

Er dette naboen din er du heldig.

The Iron Man bor i Norge
Publisert

The Iron Man spilte inn over 100 millioner dollar i USA bare i åpningshelgen, og selv om denne action-helten ikke er fullt så godt kjent her til lands har den klinket til også på de norske kinolistene.

Filmen

Filmversjonen av superhelt Iron Man har Robert Downey Jr. i hovedrollen, og for oss som elsker adrenalinpumpende popcorn-filmer er dette definitivt et must.

Virkeligheten.

Overraskelsen var derfor stor da det en dag i forrige uke tikket inn en e-post med store bilder til oss her i dingz-redaksjonen:

«Heisann, jeg er en STOR Iron Man fan. Lyst til å vite mer?»

Og med de vedlagte bildene tatt i et norsk villastrøk (se til venstre for flere bilder) kunne vi selvsagt ikke si nei.

Hva i all verden?

Som alle andre superhelter insisterte også den norske Iron Man på å være anonym. Og det er jo ikke så rart - for etter å ha vokst opp med god amerikansk filmunderholdning vet vi jo godt at der det er superhelter, så lurer det også superskurker bak hver eneste busk.

Hvorfor i all verden har du kjøpt denne drakten?

- Denne rustningen er ikke kjøpt, den er faktisk laget fra grunnen av. Jeg startet på bakgrunn av to promo-bilder Marvel sendte ut, og begynte med å ta avstøpning av en mann på rundt 186 cm, før detaljene deretter ble modellert ut i leire.

Som dere sikkert forstår var dette en svært tidkrevende prosess, ettersom stadig nye promo-bilder fra filmen nødvendiggjorde nye tilpasninger. Kronen på verket er lyssystemet som lyser opp vesten og øynene, sånn at den blir langt mer virkelighetstro når det er mørkt.

- Totalt brukte jeg vel mellom seks og syv måneder på prosjektet, og jeg er jo storfornøyd med at sluttresultatet endte opp med å bli overraskende likt det du nå kan se Robert Downey Jr. bruke i selve filmen, smiler en fornøyd Iron Man til oss i dingz.no.

Kremt, men hvorfor - og hva i all verden sier kjæresten og resten av familien om dette?

- Haha, ja jeg innrømmer glatt at det er en litt sprø interesse. Men der andre bruker store summer på dyre biler eller dyr hifi er det altså dette jeg interesserer meg for. Heldigvis har jeg full oppbacking hjemme: Ungene stråler over at pappa er superhelt, og snart kommer de til å få sine egne drakter. Ikke bare det, min sønn går selv med planer om å ta over når jeg blir for gammel, og madammen i huset skjuler min hemmelige identitet akkurat slik en superhelts kjæreste skal gjøre. Jeg er med andre ord både stolt og heldig, fortsetter vår norske Iron Man.

Men hvordan føles det å bruke drakta?

- Det er selvfølgelig en helt fantastisk følelse å ta på seg drakten, og den er også langt mer behagelig enn man kanskje skulle tro. Man har god utsikt gjennom hjelmen og det går også fint å spasere litt rundt. Med litt stive ledd og en vekt på rundt 30 kilo prøver jeg imidlertid å holde meg unna de bratteste trappene.

Det er også viktig å få fram at målet med prosjektet har vært å spre litt glede, fortsetter Iron Man med en bestemt mine:

- Jeg kan for eksempel ta på meg superdrakten og stille opp til inntekt for veldedige formål, f.eks. en barneavdeling på et sykehus. Generelt synes jeg kanskje at media fokuserer litt for mye på alt som er trist og galt, og for lite på alt det positive som skjer. Barn ser derimot opp til superhelter fordi de representerer det gode, og hvis jeg da kan bruke denne drakta til å få satt fokus på viktige saker, eller glede de som har det vondt, ja da er det jo bra for meg også. Etter min oppfatning trenger verden flere helter, og selv om det hjelper trenger man altså ikke være superhelt for å gjøre gode gjerninger.

Det blir litt som Batman sier: «Det er ikke det du sier som definerer deg; det er hva du gjør.»

Men hvordan kommer man egentlig i kontakt med Iron Man hvis man har lyst til å leie ham inn, eller trenger hjelp med den skumle naboen?

- Det er selvfølgelig ikke noe problem. Iron Man er jo som superhelter flest, og med sitt gigantiske nettverk vil han dukke opp der det er behov for ham, avslutter vår anonyme superhelt til dingz.no.

Vel, hva mer skal man si? Vi i dingz.no gratulerer uansett Iron Man med et flott byggeprosjekt som du altså finner i bildespesialen lenger opp, og ønsker ham lykke til :-)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer