Verdens største subwoofer

Å like fet bass er en ting, men selv de mest tunghørte av oss er nok glad de slipper å ha eieren av denne varebilen som nabo.

Verdens største subwoofer
Publisert

Disse gutta har nemlig satt inn en gigantsubwoofer på hele 60-tommer i varebilen...

Og skulle du være av den oppfatning at det høres litt stusselig ut med bare ett element, ja da kan vi opplyse om at basstrykket fra denne gigantsubben tilsvarer det samme som om du skulle satt 160 — ett hundre og seksti — 10-tommers subber ved siden av hverandre.

Det glade vannvidd.

I følge guttas nettside begynte idèen rundt gigantsubben allerede i 1994, men det var først i 1997 økonomien tillot at den første prototypen ble satt sammen i løpet av en 6-ukers periode.

Problemet var selvsagt at lydtrykket var så stort at testbilens dører gikk av hengslene....

Hele sulamitten skal nemlig gi et lydnivå på utrolige 180 dB. For sammenligningens skyld kan vi nevne at lydnivået på diskoteker i teorien helst ikke skal overstige 85 dB, og selv om man ofte måler til mellom 100 og 120 dB i praksis, blir spranget opp til denne subben enormt.

Gjengen bak er forøvrig også klare på ambisjonsnivået: Her har det vært maks lydeffekt som har stått i fokus, og ikke lydkvaliteten i seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer