Verdens største yacht?

Hvorvidt dette er imponerende eller bare smakløst får bli opp til deg.

Montage: Bornrich.org
Montage: Bornrich.org Vis mer
Publisert

Den russiske oligarken Roman Abramovich, jada - den sammen gutten med gullbuksene som holder liv i fotballklubben Chelsea, har nettopp sjøsatt sitt nye leketøy.

Mega yachten heter Eclipse og er så stor at det tyske verftet brukte hele to år å bygge monsteret.

Så hva får han egentlig?

Båten er altså 170-meter lang, noe som på båtspråket tilsvarer vanvittige 557,6 fot. (Og forøvrig er den hele 43 meter større enn Microsoft-båten til Paul Allen)

Vurderer du å kjøpe noe lignende kan du altså si opp plassen din i småbåthavna med det samme, og i stedet søke havnesjefen om fortøyningsplass sammen med de andre cruise-skipene.

Les også: De åtte råeste yachtene som finnes
Her blir båt-drømmen knust

Abramovich er selvsagt en svært opptatt mann, og båten har derfor to helikopterdekk slik at både han og den russiske mafiaen hans forretningsforbindelser skal slippe å kaste bort unødig tid.

Men det er selvsagt også plass til flere leketøy ombord. Et stort svømmebasseng, kino, bibliotek, restaurant, en privat hage, 20 vannjet-er, og for ikke å glemme en mini-ubåt slik at man komme inn og ut av skipet uten at paparazzi-fotografene får sine blinkskudd.

Den 9-etasjer store båten er selvsagt også proppet med bad og soverom. Om disse er ikke så mye kjent, men når du vet at «The Master Bedroom» er på nesten 465 kvadratmeter, så sier det kanskje alt?

Sikkerheten skal også være godt ivaretatt. Det kanskje mest spektakulære er nok likevel at båten skal være utstyrt med et forsvarssystem som oppdager missiler. Det kan jo være kjekt å ha om Abramovichbåten tenker seg en tur rundt kysten av Somalia...

Les også: De åtte råeste yachtene som finnes
Her blir båt-drømmen knust

Kilde: BornRich og Morgan Post

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer