Volvo City Safety

Her er bilen du ikke kan kræsje.

Volvo City Safety
Publisert

Til høsten slipper Volvo en familiebil med teknologi som skal sørge for at du ikke kjører inn i bilen foran deg i fergekøa i et ubevoktet øyeblikk.

Systemet har vært under utvikling i to år og går under navnet City Safety. En sensor registrerer om bilen foran deg er for nærme eller om den plutselig stopper. Når det skjer vil volvoen automatisk bremse ned og stoppe for å unngå sammenstøt.

Sensoren sammenligner sin egen fart med farten til bilen foran. Den gjør 50 kalkuleringer i sekundet for å finne ut hvor mye den må bremse for ikke å kræsje.

Systemet slår inn når du kommer under ca. 30 km/t og, en optimistisk representant fra Volvo sier det har potensial til å forhindre så mye som halvparten av alle påkjørsler bakfra.

Påkjørsler bakfra utgjør 29 prosent av alle rapporterte bilulykker og i mer enn halvparten har ikke sjåføren bremset i det hele tatt. 90 prosent av slike ulykker kommer av at sjåføren ikke har fulgt godt nok med, skriver nettstedet dailymail.

Volvo presiserer at sjåføren fortsatt har like mye ansvar som før, og at systemet kun slår inn når det er like før det smeller. City Safety blir standard i modellen Volvo XC60 som vil koste 25.000 pund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer