Beveg deg eller dø

Slik kan denne klokka oppsummeres.

Beveg deg eller dø
Publisert

Til og med en klokke som har stoppet viser riktig tid to ganger i døgnet, som det heter i filmen alle studenter med respekt for seg selv bør elske, "Whitnail & I".

Det får være trøsten hvis du ikke forstår hvordan denne såkalte kinetiske klokka fungerer.

Muv it.

Kinetiske skulpturer er nesten en selvmotsigelse, ettersom en skulptur tradisjonelt står like fjellstøtt som et, eh, fjell, mens "kinetisk" har med ting som er i bevegelse å gjøre.

Klokka på bildet over er i praksis en slik skulptur, for ingen bryr seg egentlig om å vite hva klokka er når de ser den, men blir desto mer interessert i hvordan klokka viser tiden.

Slik, ja.

Her er svaret: Du kan lese av antall timer ved å se hvilke av de nummererte sylinderne som er plukket opp av det roterende hjulet til høyre, mens minuttene avsløres av den lange armen som peker på minuttskiva som også befinner seg til høyre (vi kan allerede høre lyden av Høyre-leder Erna Solberg som bestiller et eksemplar).

Når den nummererte timesylinderen har gått runden, ruller den ned sporene før den treffer en bjelle - som altså indikerer at enda en time av ditt triste, miserable, innholdsløse liv har passert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer