Carlsberg Vintage No.1

Verdens dyreste øl.

Carlsberg Vintage No.1
Publisert

Hvis du synes ekstremt høye ølpriser høres forlokkende ut, kan du ta turen til København der du i skrivende stund kan slukke tørsten med det Carlsberg hevder er verdens dyreste øl.

Vintage No.1 satser på å ta rotta på luksusvinene med hint av karamell, vanilje og eiketre. Mens vanlig øl ofte kombineres med en grandis og en pose peanøtter, anbefales Vintage No.1 som drikke til blant annet oster og desserter.

2008 DKK.

Prislappen viser hele 2.008 danske kroner per flaske. Synes du dette tallet ser kjent ut har du helt rett, prisen er nemlig et resultat av luksusølets fødselsår.

Numa er en av tre restauranter som vil servere ølet, og restaurantsjef Lau Richter tror ikke de vil ha noen problemer med å selge det antallet de har tatt inn - rett og slett fordi det finnes nok mennesker i den danske hovedstaden som har råd.

600 flasker.

Det vil kun produseres 600 flasker (hver på 37.5 centiliter med 10.5 prosent), men Carlsberg satser på å lansere et ny type luksusøl hvert år. Prisen vil stige med ei krone av gangen, altså vil du måtte betale 2.009 danske kroner i år 2009 og 2.010 danske kroner i år 2010.

Hvis du ikke har planer om å reise til København i nærmeste fremtid, kan du følge med på denne nettsiden, hvor et lite antall Vintage No.1 vil selges, i følge nettstedet Bloomberg.

Kilder: bornrich, bloomberg

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer