Det går litt rundt for oss nå

For hvorfor gjør den bærbare CD-spilleren comeback?

Det går litt rundt for oss nå
Publisert

Vi hadde tenkt å innlede denne saken med hvor latterlig det ville vært hvis for eksempel hest og kjerre gjorde en formidabel tilbakekomst, men så begynte vi å tenke på finanskrisen og at alle verdens bilprodusenter står med minst én fot i grava - og plutselig var det ikke så morsomt lenger. Har dere sett hvor vanskelig det er å montere bilstereo på en hest?

At den bærbare CD-spilleren er på vei tilbake er uansett enda mer absurd enn hesten og kjerra. Det er nemlig det som skjer i England om dagen.

Først ut - så inn.

Det er britiske Telegraph som skriver at discmanen nå er så populær at det britiske varehuset John Lewis, som kuttet ut bærbare CD-spillere fra hyllene sine for fire år siden, nå har valgt å ta dem inn i sortimentet sitt igjen.

Englands største elektronikkjede, Currys, sier at salget av de små CD-spillerne har økt med 50 prosent sammenliknet med i fjor, og ifølge markedsundersøkerne hos GfK ble det totalt solgt hele 45 000 eksemplar bare i oktober.

Forklaringer?

I en tid hvor mp3-spillerne henger fra dagpendlerne som om de var livsnødvendige oksygentanker, klør de selvoppnevnte ekspertene seg i hodet over salgstallene.

Én av forklaringene kan være den ekstremt lave prisen. Bærbare CD-spillere selges nå for så lite som 150 kroner, og sammenlignet med en mp3-spiller blir dette for vekslepenger å regne. En annen faktor kan være at så mange som åtte millioner engelskmenn fortsatt ikke har internettforbindelse, og har man ikke internett har man heller ikke anledning til å enten stjele eller kjøpe musikk online.

Angst.

En tredje forklaring er visst nok at mange rett og slett sliter med å forstå hvordan mp3-spilleren virker, noe som fra et teknologi-optimistisk ståsted må være ganske deprimerende lesning.

I årets første kvartal solgte dog markedslederen fra Apple (du vet hva den heter) over 10 millioner eksemplar på verdensbasis, så noen klarer tydeligvis lese manualen uten å bryte sammen i krampegråt mens de graver fram discmanen fra loftet.

Kilde: Daily Telegraph

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer